Hobsonville Road Early Learning Centre 2019-11-04T20:00:50+00:00

Project Description

Hobsonville Road Early Learning Centre

Arriving in a semi-circular drop off wrapped around a pohutakawa tree, this childcare centre presents itself with a wrap around glass facade and oversailing glulam timber roof.

The client wanted a statement childcare centre, and the double height, barrel vaulted main facade does just that.

Housing a cafe and an after hours kids club, the front portion of the building is also the main entrance to the childcare centre, pointing to the classrooms beyond, topped with a wing-like diagrid timber glulam roof.

Once through the freeform entrance, the centre reverts to a calmer, orthogonal version of the front; with wings to the north west and southwest corners constructed using stacked concrete blockwork set out to tight 45º geometry.

Full height sliding doors open to a perimeter garden playspace for the children and provide natural ventilation to the centre’s classrooms.

The cafe, entrance hall and after hours club are also naturally ventilated.

Currently on site, this centre is expected to be open to children in early 2020.

Facts + Figures

Client: LEP Construction
Location: Auckland, New Zealand
Construction cost: TBC
Area: Approximately 1500m²
Programme: Expected Completion 2020