Project Description

Little Thinkers Private Kindergarten, Cambridge

Little Thinkers Private Kindergarten was developed with the purpose to inspire, motivate, and embrace the uniqueness of every little one.

Walking through the reception area is a welcoming ‘house seat’ for children and parents. Internally, the building then divides into 3 classrooms for babies, toddlers, and preschool which all flow into the playground. These 3 rooms are expressed architecturally by 3 gabled roofs giving each room its own distinct identity within a cohesive overall design.

The playground and the classrooms face to the north to optimise natural sunlight in summer and provide comfortable warm classrooms in the winter. The natural playground has been designed to include fruit trees to provide shade for the building and to give the children the opportunity to grow and pick their own fruit.

Facts + Figures

Client: Chartwell Development LP
Location: Chartwell, Cambridge, New Zealand

Construction cost: Confidential
Area: 630m²
Programme: Completed 2021

Project Team: Phil Smith,
Nathalie Samuelian, Akash Kumar

Construction by: Construction Advantage
Image Credit: Craig Brown

Previous
Next