Mt Wellies Childcare Centre, Mt Wellington 2018-05-28T00:27:00+00:00

Project Description

Mt Wellies Childcare Centre, Mt Wellington

The refurbishment of Mt Wellies Childcare Centre has seen part of a commercial building in an industrial part of Mt Wellington transformed into a bright and lively childcare centre that accommodates 90 children.

A highlight of the centre is the landscaped playground, which features bridges, tunnels, bike tracks and native New Zealand planting. Children are encouraged to explore, learn and play among the variety of outdoor play spaces.

Interior features include an interactive hallway and specially crafted reception desk. CNC timber panels of trees and birds transform an otherwise standard hallway into a dynamic, interactive ‘forest’ for children, parents and teachers to move through. The reception desk is a reference to the fantails striking geometric tail and has been carefully designed so that it is accessible for people of all abilities. The centre features three spacious, open plan playrooms. Each room opens out onto the playground, maintaining a strong connection between indoor and outdoor spaces.

Facts + Figures

Client: Mt Wellies Childcare
Location: Mt Wellington, New Zealand
Construction cost:
Area:
Programme: Completed 20